fbpx

Build your base

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est.

Ștefan Bușnatu

TEDx Inovatorilor / Ștefan Bușnatu

Ștefan Bușnatu

Director la Centrul de Inovare Univ Carol Davila

ABOUT

Știați că în Europa avem peste 85 de milioane de oameni care trăiesc cu boli cardiovasculare și că în fiecare an sunt peste 10 milioane de spitalizări din cauza bolilor de inimă?

În ciuda tuturor acestor numere îngrijorătoare, vedem că speranța de viață crește datorită dezvoltărilor tehnologiilor medicale, intervenționale și chirurgicale. Dar totuși nu este suficient. Calitatea vieții pacienților cardiaci nu se îmbunătățește ci scade. Iar cauzele acestui fapt îl constitue comorbiditățile prezente și ratele crescute de reinternare.

Prevenția este componenta medicală care are extraordinarul potențial de a încetini progresia bolii și mai mult decât atât, de a îmbunătăți calitatea vieții pacientului cu boală cardiovasculară.

Pentru majoritatea oamenilor, un partener adevărat se dovedește a fi un factor important pentru susținerea implementării obiceiurilor sănătoase necesare pentru o preveniție pe termen lung. Din păcate însă, de cele mai multe ori, un astfel de partener nu este disponibil pentru toate aceste acțiuni de lungă durată.

Însă având în vedere toate posibilitățile digitale pe care le avem acum, în timpurile internetului lucrurilor (IOT), existența unui antrenor/asistent virtual a devenit o realitate. 

Discuția mea se va concentra pe prezentarea capabilităților disponibile astăzi, ce vin în întâmpinarea nevoilor pacientului cu boală cardiovasculară și pe răspunsul la întrebarea: de ce să integrăm cât mai repede digitalul în viața noastră?

WEBSITE

https://umfcd.ro/